Over Tandoori Mahal Weesp
Welkom op de website van Tandoori Mahal in Weesp! Hier kunt u online uw bestelling plaatsen bij Tandoori Mahal.
Nadat uw bestelling is geplaatst ontvangt u een bevestiging per e-mail. Het kan zijn dat deze in uw SPAM folder terecht komt. Indien u geen bevestiging heeft ontvangen vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met ons om zeker te zijn dat de bestelling aangekomen is.
Wij gaan tijdens de bereiding van onze gerechten zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie of voedselintolerantie. Kruisbesmetting van allergenen is in onze keuken nooit volledig uit te sluiten. Wij verzoeken u bij het plaatsen van uw bestelling duidelijk uw allergieën of intoleranties kenbaar te maken!
De authenticiteit van de Indiase keuken worden bepaald door een aantal kruiden en specerijen soorten die we hieronder voor u belichten.
¬Turmeric (haldi):
Word veelal in alle gerechten gebruikt, is rijk gekleurd en is een van de basiskruiden die gebruikt wordt.
Voordelen:
Zuivert je bloed- en bloedvaten, verbeterd de functie van de lever. Stremmende werking bij hoesten en verkoudheden. Verbeterd de gesteldheid van de huid en werkt antiseptisch en houd tevens de gewrichten soepel.
¬Gember (adrak):
Geeft een duidelijke scherpe smaak en geur.
Voordelen:
Verbeterd de stofwisseling, verlaagt het cholesterolgehalte, stabiliseert de bloeddruk, verkleint de kans op kanker, heeft een stremmende werking bij hoesten en verkoudheden. Heeft ook een stremmende werking bij misselijkheid.
¬Knoflook (lasun):
Sterke aroma. Een goede aanvulling bij de gember. Het samenbrengen van deze 2 specerijen geeft een heerlijke aroma aan de gerechten die hiermee bereid worden.
Voordelen:
Verlaagt het cholesterolgehalte, verhindert reuma, bevat antikanker, en antibacteriële bestanddelen.
¬Zwarte peper (kala mirchi):
Aromatisch wanneer het vers word toegepast. Het geeft ook een hete “tint” aan het gerecht.
Voordelen:
Bestrijdt effectief verkoudheden en keel infecties.
¬Kruidnagel (laung):
Wordt in zijn geheel toegepast bij rijst- en vlees voorbereidingen. Wordt ook in poedervorm toegepast bij gerechten die gebakken worden.
Voordelen:
Houdt tand- en tandvlees infecties in bedwang, goed tegen misselijkheid, bestrijdt verkoudheden, versterkt de zenuwbanen en verbetert de bloedcirculatie.
¬Komijnezaadjes (jeera):
Een van basisingrediënten van in curries. Wordt in zijn geheel toegepast bij gerechten.
Voordelen:
Goed voor de spijsvertering, vooral na een zware maaltijd!
¬Cardamom (elaichi), Kaneel (dalchini) en Nootmuskaat (jaifal) :
Worden meestal gebruikt als basisingrediënten of wordt achteraf besprengeld over gerechten.
Voordelen:
Cardamom bestrijdt de ontwikkeling niersteentjes, Kaneel bestrijdt suikerziekte, Nootmuskaat werkt goed tegen stress.
¬Saffraan (kesar):
Het meest dure kruidensoort. Creëert mooie eindresultaten en geeft een aparte smaak aan rijst, vlees, zeevoedsel en desserts.
Voordelen:
Geneest bloedarmoede. Het is een hart en vaat tonicum en bevat antiverouderings-bestanddelen.
¬Koriander (dhani):
Meest gebruikte specerij als nagarnituur. Maakt elk gerecht frisser van geur en smaak.
Voordelen:
Goed tegen slechte spijsvertering. De zaadjes werken goed tegen hoge cholesterolgehaltes.
¬Rode chilli peper (lal mirchi):
Geeft indiase curries en jus een onweerstaanbare uiterlijk en uiteraard de legendarische “hete” karakter.
Voordelen:
Bevat vitamine C en geeft ook een stimulans aan de eetlust.